Zijdezicht

Kwekerij Zijdezicht is een glastuinbouwbedrijf gespecialiseerd in de teelt van Asters en Chrysanten.

Op 3 locatie’s van in totaal 71.000 m2 maken we gebruik van de modernste technieken om een zo goed mogelijke kwaliteit bloemen te maken met een zo laag mogelijke milieu belasting. Zo maken we gebruik van WKK installatie’s om de benodigde energie optimaal te benutten voor warmte, licht en Co2. De overige benodigde Co2 betrekken we van OCAP welke via een netwerk van leidingen rest Co2 levert van Shell zodat deze niet in het milieu terecht komen.Kwekerij zijdezicht is deelnemer aan MPS – Milieu Project Siergewassen. MPS help ons om duurzaam ondernemen in het bedrijf te implementeren.

Geschiedenis

Kwekerij Zijdezicht is in 2002 ontstaan door een samenwerking tussen Ron van Oosten en John Krijger. Voor deze samenwerking waren beide al meer dan 10 jaar actief in de teelt van Asters en chrysanten. Om echter optimaal te kunnen werken vonden beiden dat er een groter oppervlakte glas nodig was om zo de nodige schaalvoordelen te kunnen benutten voor een gezond toekomstperspectief.

In 2002 is er een geheel nieuwe kas gebouwd van 22.000 m2 aan de Oostlaan in De Lier om samen met de bestaande locatie aan de Laan van Adrichem in De Lier van 11.000 m2 verschillende soorten asters en chrysanten te gaan telen.In 2005 is de locatie aan de Laan van Adrichem vervangen door een moderne kas van 20.000 m2 aan de Groeneweg in ‘s-Gravenzande.

In 2009 is de derde locatie aan het Gildeland in De Lier van 29.000m2 aangekocht. Zo ontstond er voldoende ruimte om een breed assortiment asters en chrysanten te gaan telen. Per 2011 hebben we besloten om ons aan te sluiten bij Zentoo. Dit houdt in dat de chrysanten voortaan onder naam van het kwaliteitsmerk Zentoo worden aangevoerd.

Aanbod van deze kweker

Aster