Vollering

De geschiedenis van het bedrijf

Het glastuinbouw bedrijf van de gebr. A.L.A Vollering bestaat al vanaf 1985. Toen werden er nog op 10.000m2 komkommers geteeld. In 1998 bouwden de gebroeders er een foliekast van 700m2 bij, waarin agapanthus werd geteeld (ook wel afrikaanse lelie genoemd). Mede door deze bloem werd ook de interesse voor de snijbloemen teelt geboren.

In 1999 besloten de gebroeders om een geheel andere weg in te slaan en uit de groenten teelt te stappen. Na lang zoeken naar een voor hun geschikte teelt vonden zij de snijhortensia teelt, die toen nog in haar kinderschoenen stond. Er stond toen immers maar 150.000m2 snijhortensia’s in heel nederland. Het was dus een hele omslag om van een vrij bekende teelt zomaar over te stappen naar een teelt waar nog nauwelijks iets over bekend was. Maar dit alles was de moeite waard.

Na een hoop geleerd te hebben van de teelten werd de hoek agapanthussen uitgebreid met nog een foliefoliekas van zo’n 2300 m2. Inmiddels staat deze ook helemaal vol met hortensia’s. Ook de interesse voor de hortensia’s werd steeds groter en in 2005 werd er een buurmanbedrijf bijgekocht van 10.000m2, en ook volgezet met snijhortensia’s. In 2007 kochten de gebroeders Vollering er nog een bedrijf bij, van 12.500m2 en ook volgezet met snijhortensia’s.

Tegenwoordig hebben Gebroeders Vollering CV de agapanthus vaarwel gezegd en zijn zij bezig om een zo gevarieerd mogelijk assortiment snijhortensia’s op de markt te zetten. Dit zal in de toekomst met volle gang worden voortgezet omdat er bij het telen van deze bloemen een hoop zorg voor de producten bij komt kijken. Aangezien deze markt de laatste jaren erg in beweging is qua vernieuwing en verbetering van het assortiment is het noodzakelijk om goed op de hoogte te blijven van de innovaties. Zo is er in 2011 een nieuwe kas bijgebouwd van zo’n 2,2 ha. Waarin een beter groeiklimaat gerealiseerd kan worden.

Door het klimaat te optimaliseren hopen zij op een nog betere kwaliteit. Ook dit jaar word er weer gebouwd, een oude afdeling van zo’n 1,3 ha word volledig vernieuwd. Hierin worden komende winter soorten opgestookt zodat er vroeg in het voorjaar een betere kwaliteit snijhortensia’s aan de markt kan worden gebracht.

Aanbod van deze kweker

Hydrangea