van Rijssel

De Geschiedenis

December 2001 hebben we het 25 – jarig jubileum van het bedrijf gevierd. December 1976 is Jan van Rijssel op 21 jarige leeftijd gestart met de bloemenkwekerij. De eerste jaren werden er wisselende produkten geteeld, zoals gerbera’s, fresia’s in de kas en zomerbloemen, eenjarig en meerjarige buiten zoals gladiolen, solidago’s, rudbeckia’s e.a. Vanaf het allereerste begin werden er s’winters al tulpen en narcissen gebroeid. En vanaf het tweede jaar was ook gyps al een produkt wat s’zomers buiten werd geoogst.

In 1980 is Coty erbij gekomen en zijn we ons gaan specialiseren in twee produkten. Door constant te werken aan de kwaliteit en door verdere schaalvergroting en automatisering hebben we ons met name op het gebied van gyps een in Nederland toonaangevende plaats verworven.
Ook met ons wat exclusievere assortiment aan tulpen en de recente overstap naar de waterbroei spelen we ook op die markt onze rol mee.

Medewerkers

Het hele jaar door werken we met 3 vaste medewerkers. In het tulpen seizoen wordt dit team uitgebreid met een collegakweker, en met 8 Poolse werknemers, die al een aantal seizoenen bij ons werken. In het zomer seizoen hebben we te maken met het arbeidsintensieve oogsten van het Gyps en dan werken we, naast ons vaste team, met 10 tot 15 Poolse werknemers en met Turkse uitzendkrachten. Op zaterdagen en in de vakanties hebben we verder nog ca. 10 scholieren aan de gang.

Aanbod van deze kweker

Calla

Gypsophila