Van den Berg Roses

De familie Van den Berg is al vanaf begin 1900 kweker. Het begon allemaal in de buitenlucht en ging langzaam van plat glas (ramen vlak boven de grond) naar primitieve warenhuizen, die later ook verwarmd werden.

In 1972 hebben de broers Mathijs en Martien van den Berg het bedrijf van hun vader voortgezet. Dit bedrijf was gevestigd in de Oude Leede. Na enkele jaren groente geteeld te hebben, zijn zij in 1975 gestart met de teelt van rozen. In het begin waren dit vooral kleinbloemige roosjes. Dit gebeurde toen in de grond met in de winter een erg lage productie.

In 1981 is het bedrijf verhuist naar Delfgauw. Vanaf toen gingen de ontwikkelingen redelijk snel. In 1985 kwam er nog een kwekerij bij een werd er gedeeltelijk op steenwol geteeld. In 1987 kwam er belichting boven de rozen om in de winter ook te kunnen produceren.

In 1991 had de zoon van Mathijs, Arie, zijn studie afgerond en dit was een mooi moment om op de Kooltuin een nieuwe kwekerij te starten.

In 1999 is aan de andere kant van Delfgauw aan de Zuideindseweg een perseel gekocht . Deze is in 3 fases volgebouwd. Momenteel is van den Berg Roses Nederland 120.000 m2 groot.

Aanbod van deze kweker

Roos