Rozenhof

Familie Olieman is een echte telersfamilie uit Pijnacker. Al ruim 30 jaar hebben zij ervaring als rozenkwekers. Het vak is dus met de paplepel ingegoten. Van vader op zoon. Frank Olieman startte zijn eerste eigen rozenkwekerij in 1990 aan het Oogstpad in Moerkapelle. In deze kas van 1,5 hectare groot heeft Frank verschillende soorten gewassen geteeld. Dit waren altijd rozen. Hij begon met de Madelon en daarna volgende onder andere Melody, Ravel, Rossini en Grand Prix. Deze kas werd in 2005 verkocht.

Het bedrijf groeide hard en daarom werd er in 2000 een nieuwe grotere kas bijgekocht aan de Hasseltweg in Moerkapelle. Deze kas had een oppervlakte van 2,5 hectare. Hier heeft Frank met veel plezier het gewas Red Berlin geteeld. In 2004 heeft Frank een nieuwe volledig geautomatiseerde kas laten bouwen aan de Bredeweg 86b in Zevenhuizen.

Deze grootschalige kas beslaat een oppervlakte van wel 5,3 hectare. De afgelopen jaren hebben Frank en zijn medewerkers hier met groot succes de rode roos Passion geteeld. Hiermee behaalde zij een jaarlijkse afzet van 15 miljoen rozen. Begin 2008 heeft er een gewaswisseling plaatsgevonden. Kwekerij Rozenhof b.v. heeft ervoor gekozen om vanaf heden de mooie onderscheidende witte roos, de Avalanche+ te gaan telen.

Aanbod van deze kweker

Roos