H&P Damen

We zijn in 1995 officieel met ons bedrijf gestart. Daarvoor waren we al jarenlang hobbymatig bloemen aan het telen. We zijn in eerste instantie begonnen als maatschap: mijn broer, ik en onze echtgenoten.
In 2008 hebben mijn vrouw Annemieke en ik het bedrijf van mijn broer en schoonzus overgenomen en zijn samen verdergegaan.

Op dit moment telen wij ongeveer 3 hectare zomerbloemen. Onze gewassen zijn Scabiosa, Alchemilla en Helenium. In onze kas broeien we in de wintermaanden kleinschalig tulpen.
Na de tulpen telen we Hosta’s in de kas om blad van te plukken.
Naast de productie van deze bloemen veredelen we de Scabiosa- en Helenium-variëteit.
Uit de veredeling is inmiddels “Scabiosa Annabelle” ontstaan en van de Helenium heb ik een aantal eigen soorten voor de snij- en tuinplanten veredeld.

De afzet geschiedt voornamelijk via de klok van Flora Holland Aalsmeer. Een klein gedeelte wordt afgezet via Naaldwijk, Eelde en Plantion in Ede.
Nieuw voor ons is de afzet via het G-Fresh-systeem. We nemen hieraan deel, omdat we van mening zijn dat deze werkwijze in de toekomst alleen maar zal toenemen.

We proberen om minimaal gedurende een aantal weken een cultivar aan te bieden, zodat ons product zo lang mogelijk beschikbaar is voor de bloemist.

Aanbod van deze kweker

Diversen