De Wit

G de Wit & zn. is een familiebedrijf wat ruim 40 jaar bestaat, het is een bloembollen- en bloemenkwekerij in het hart van de Bollenstreek, vlakbij Keukenhof, in Lisse.
In de zomer houden we ons bezig met de bollenkwekerij en verkoop van narcissen en hyacintenbollen. In de winter hebben we een snijhyacintenbroeierij. We starten met de aanvoer, op Floraholland Aalsmeer, van snijhyacinten in november en het seizoen eindigt voor ons begin mei. Ons belangrijkste uitgangspunt is een goede en zware kwaliteit snijhyacint. Dit bereiken we doordat we onze bollen voor een groot deel uit onze eigen kwekerij halen, dus weten wat de bol aan voedingsstoffen en behandeling gehad heeft. De rest wat we aankopen is een grote maat bol zodat je een mooie bos hyacinten kunt verwachten en we kopen bij dezelfde kwekers die ons al jaren van goede bollen voorzien. Verder sorteren we bij het bossen de kleine, rijpe en dunne hyacinten eruit, zodat er een mooie, zware bos overblijft
Ook vinden we het belangrijk om een divers assortiment te broeien, dus diverse kleuren.
Nog een belangrijk detail om te weten is dat de houdbaarheid van de snijhyacint verlengd wordt, door de onderkant er NIET af te snijden. Door de bolbodem er aan te laten, behoudt de hyacint zijn voedingsstoffen en bloeit hij mooier en langer.

Aanbod van deze kweker

Hyacinth