Bloemkwekerij van Dijk

Bloemkwekerij CPM van Dijk is een modern en dynamisch bedrijf dat zich bezig houdt met de productie van de lelie Longiflorum, met name het soort White Heaven. Door onze “Westlandse mentaliteit” en ons enthousiaste team zijn wij in staat jaarrond een topkwaliteit Longiflorum te garanderen.

Bloemkwekerij CPM van Dijk is 30 jaar geleden gestart met de teelt van chrysanten. Sinds 2004 is het bedrijf in De Lier overgeschakeld naar de lelieteelt en heeft men zich volledig gespecialiseerd in de teelt van Longiflorum White Heaven. Het Global Gap gecertificeerde bedrijf met een oppervlakte van 16.000m² wordt gerund door vader Kees sr. en zoon Kees jr.

Sinds 2011 is er een nieuwe kwekerij met een oppervlakte van 15.000 m² in Maasdijk bijgekomen. De Longiflorums worden in de grond op kokos (gemalen kokosnoten) geteeld en de bestrijding van insecten gebeurt op een natuurlijke wijze. Momenteel kunnen wij met een totale glasoppervlakte van 31.000 m² ca. 5.000.000 lelies per jaar op een milieubewuste manier produceren.