Anjerkwekerij Nieuwland

Anjerkwekerij Nieuwland is in 2001 ontstaan uit een samenwerking tussen Ed toussaint en Chris Doelman. Beide kwekers hadden voor de samenwerking hun eigen kwekerij vanaf de jaren 80.

Aanvankelijk teelden wij op 19000 m2 twaalf verschillende cultivars standaardanjers. Omdat steeds meer anjerteelt verdween in Nederland vonden we het belangrijk om ons assortiment uit te breiden. Nadat wij in 2006 zijn uitgebreid naar 28000 m2 hadden wij op dat moment 21 cultivars.

Vanaf 2014 zijn wij ook andere producten gaan telen. In het voorjaar kwamen wij met 6 kleuren Solomio op de markt. Ook in het najaar hadden wij uitbreiding in speciale herfstkleuren standaardanjers. Vanaf oktober kregen we de “Green trick” erbij. Dit is een groene Dianthus Barbatus. In 2014 voerden wij 45 verschillende producten aan.

Voor het komende seizoen hebben wij 8000m2 uitbreiding. Bovendien komen er nieuwe anjertypes bij zoals: Twee midi anjer en acht verschillende Raffine soorten. Ook gaat het Tiara assortiment haar intrede doen met 5 verschillende kleuren. Deze trosanjer onderscheid zich met een zeer bijzondere bloemvorm. Verder doen we een proef met het dianthus barbathus assortiment, om te onderzoeken of deze naar de toekomst soelaas bieden. Uiteraard komen we ook weer met enkele nieuwe Standaard - en Solomio cultivars.

Kortom Anjerkwekerij Nieuwland streeft erna haar klanten steeds beter te bedienen en bovendien te verrassen met vernieuwende producten. Tegelijkertijd blijft gelden dat deze soorten moeten passen binnen de zeer strenge kwaliteitsnormen van onze kwekerij.